Beglazingen

In woningen en gebouwen dienen glazen wanden niet louter meer voor de inval van natuurlijk licht, ze hebben ook een aantal eigenschappen zoals thermische en geluidsisolatie, zonwering, veiligheid, ... en bijgevolg beperken deze glazen wanden het energieverbruik en de uitstoot.

De beglazingen, die integraal deel uitmaken van het productenaanbod van CHASSIS 2000, nemen al deze eigenschappen over.


Thermische beglazing met isolatieglas

Thermische isolatie met isolerende beglazingen (Dubbel of Driedubbel glas)

De isolerende beglazingen zorgen momenteel voor ongeëvenaarde isolatiecoëfficiënten. Het gebruik van beglazingen met hoog rendement is onvermijdelijk om de isolatiewaarden te behalen die vereist zijn in het kader van de energiepremie.

We bieden u beglazingen aan die sterk presteren op het vlak van thermische isolatie (1,0 w/m2k voor Dubbel Glas, en 0,8 tot 0,6 w/m2k voor Driedubbel glas), evenals andere types van beglazingen die aangepast zijn aan "passieve woningen".

Beglazing geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een complex gegeven waarbij meerdere elementen in beschouwing moeten worden genomen. Er moet rekening gehouden worden met de volledige isolatie van het gebouw (muren, ramen, dak, ...) om geluiden van buitenaf te dempen. Alleen een analyse van een specialist leidt tot bruikbare resultaten.

Zonwerende beglazing

Zonwering

De metaallaag op één van de vlakken van de beglazing (aan de binnenkant van Dubbel Glas of Driedubbel Glas) kan naast zijn functie van thermische isolatie ook dienst doen als zonwering. Deze lagen laten de zonnewarmte immers niet door. Het SprimoLight-gamma stelt zeer neutrale zonwerende beglazingen voor die zeer goed passen bij de vele mogelijke types van architectuur. Deze beglazing wordt in het bijzonder aanbevolen voor daken en veranda's.

Veiligheidsglas

Veiligheid van personen

De veiligheidsbeglazing beschermt personen in geval van glasbreuk en vertraagt ook inbraken in uw gebouw. In bepaalde gevallen moet uw isolerende beglazing volgens de norm NBN S23-002 voorzien zijn van een of meerdere veiligheidsbeglazing(en).

Decoratieve beglazingen

Diverse decoraties

De in de beglazing ingebouwde raamroedes zijn nog steeds fors goedkoper dan het gebruik van meerdere kleine isolerende beglazingen. Bovendien kunnen ze gemakkelijker onderhouden worden aangezien u niet gehinderd wordt door het profiel.

Om uw beglazingen op te vrolijken wordt gebruik gemaakt van andere methodes: digitaal bedrukken, zandstralen, geëmailleerd glas, bedrukt glas, ...

Voor bijkomende informatie surft u naar de webruimte "producten" van Sprimoglass onze partner voor beglazingen.